KONKURSANSÖKAN: Allt du behöver veta när företaget går i konkurs

När ett företag hamnar i ekonomiska problem är det viktigt att agera snabbt för att undvika en potentiell konkurs. Trots detta kan det hända att den mest erfarna företagaren behöver ansöka om konkurs. Detta kan vara en svår tid för företagaren och konkursansökan är en juridisk process som kräver viss kunskap. Som tur är finns det hjälp att ta till.

Företagande är mer än affärstransaktioner, det är investering av tid, pengar och drömmar. Därför kan det vara lätt att förtränga de ekonomiska problemen som uppstår. Men efter en långvarig ekonomisk svacka kan det vara läge att fundera på om konkurs är den enda utvägen. För att ansöka om konkurs krävs det att man uppfyller vissa krav.

Vad som krävs för en konkursansökan

Att ha utestående fakturor eller att man inte kan betala fakturor själv några månader räcker inte för att ansöka om konkurs. Det måste finnas en långvarig ekonomisk svacka. Det är Tingsrätten som beslutar om konkurs och det kan vara bra att ta hjälp med processen. Genom att anlita en jurist kan man få hjälp med att inte bara få Tingsrättens beslut. Man kan även undersöka möjligheter till att återvinna tillgångar och hitta tillgångar som man inte visste fanns. Dessutom kan man få hjälp med en av de viktigaste punkterna, vilket är att sköta bokföringen enligt god bokföringssed. Under en konkursansökan kommer bokföringen att granskas extra noga.

Mer information om företag i konkurs hos: konkursansökan.se

25 May 2023