Advokaten i Göteborg – Kan vara i Stockholm

Om du har juridiska problem och bor i Göteborg – kan du råka kontakta en jurist i Stockholm för att få hjälp. Det visar sig nämligen att en del jurister väljer att marknadsföra sig mot bägge städerna även om de bara har kontor i exempelvis Stockholm. 

Har du behov av juridiskt stöd inom familjerätt efter att ni gått isär och inte är överens om var barnen ska vara? Till stor sannolikhet söker du då efter en advokat i din stad. För även om man kan ringa och prata så är det skönt att kunna träffas ansikte mot ansikte för att prata om det svåra problemet. 

Det är även stor chans att du använder Google och söker efter familjerätt, advokat och den stad du bor i. I detta fall söker du ju en advokat som är duktig på familjerätt i just Göteborg. Det logiska vore att företag enbart i denna stad visas. Men så är inte fallet. 

Flera företag i Stockholm har uppenbarligen valt att även försöka få kunder från Göteborg. Detta åtminstone inom familjerätt. De har därmed en specifik undersida på sin hemsida som vänder sig mot kunder i Göteborg. De skriver att de möter kunders ”behov av hjälp i Göteborg” och att de är specialister på just familjerätt. 

Men när man granskar deras kontaktuppgifter så är det adress och telefonnummer knutet till Stockholm. Varför?

Kompetens väger tyngre än kommunikation

Varför skulle du vilja anlita en advokat i Stockholm om du själv bor i Göteborg? Det handlar framförallt om kompetens och arbetssätt. När det kommer till familjerätt är det otroligt viktigt att man har rätt personkemi med de som jobbar med fallet. Det är även en extremt viktig fråga om du kan få vårdnaden eller inte. 

Att åka mellan Göteborg och Stockholm tar inte många timmar med tåg. Avgångarna går tätt och det är fullt möjligt att öka över en dag. Dessutom sker den mesta av kommunikationen via chat, videolänk eller telefon. Så med tanke på att man bara behöver träffas ett par gånger är kommunikationen inte något större hinder. Då väger kompetens och känsla tyngre. 

Detta vet flera juristbyråer om och märker därmed att det är lönsamt att vända sig till kunder på andra sidan av Sverige trots att många kanske backar när de inser att advokaten inte finns i samma stad. 

Men väg in vad du tycker är viktigast när du vill ha hjälp med familjerätt. Är det närhet, erfarenhet, pris eller annat? Kanske är det värt att åka en bit för att få den byrå som man känner sig tryggast med. Läs gärna mer om familjerätt i Göteborg här: https://www.familjerättgöteborg.se/

21 Oct 2019