Vad händer om du blir utsatt för våldtäkt i Göteborg?

Om det skulle vara så illa att du blir utsatt för en våldtäkt i Göteborg finns hjälp att få. Sjukhus och polis har du i första hand och sedan finns det advokater och jurister till ditt förfogande.

Den som aldrig varit utsatt för en våldtäkt kan nog inte föreställa sig hur det känns för den som är brottsoffret. Det skrivs en del i media om hur offren ibland inte blir trodda och hur svårt det är för den som råkat illa ut. Skulle olyckan vara framme och du faktiskt blir utsatt för detta brott skall du aldrig tveka att söka hjälp det första du gör. Det spelar ingen roll vem som utfört brottet mot dig. Du behöver bevis och det är att bege dig så fort det går efter det inträffade till ett sjukhus. Vid en våldtäkt i Göteborg är det Sahlgrenska sjukhuset som har en speciell avdelning för just våldtäkter. Där har man all kunskap som behövs för att bistå dig på bästa sätt.

Du kan behöva extra stöd vid en anmälan om våldtäkt

Efter ditt besök på sjukhuset kan du själv gå till polisen om det inte redan gjorts en anmälan på sjukhuset. Vid en anmälan får du hjälp att beskriva ditt trauma och vad du varit utsatt för. Du får även ge signalement på förövaren. För att du ska kunna få extra god hjälp efter din anmälan kan det vara en bra idé att uppsöka en advokat eller jurist som hjälper dig praktiskt. Läs mer om våldtäkt på denna sajt: våldtäktgöteborg.se

21 Jan 2022