Därför ska du spara advokatens nummer

Även om du lever ett hederligt liv kan slumpmässiga och olyckliga omständigheter göra att du delges misstanke för brott. För att kunna rentvå dig från misstankarna kan du behöva en advokat.

Du som aldrig skulle göra en fluga förnär. Som aldrig skulle skada någon annan eller begå minsta anstiftelse till ett brott. Du som inte ens går mot röd gubbe i trafiken. Varför skulle du egentligen behöva kontaktuppgifterna till en brottmålsadvokat? Det framstår som slöseri både av platsutrymme i din telefon och i din personliga minnesdator i hjärnan. En sak att bekymra dig om som du inte behöver bekymra dig om. Ungefär som att gå runt med ett visitkort till Anonyma Alkoholister när du aldrig druckit en droppe alkohol i hela ditt liv. Problemet är att du kan inte se in i framtiden, och du kan aldrig räkna bort slumpen ur ekvationen.

Svårt att stå emot polisen

Ibland kan det räcka att vara fel person på fel plats. Eller att ett missförstånd leder till att den andra parten känner att det är polisens eller rättsväsendets sak att reda ut det. Du kanske bar en likadan jacka och har en likadan frisyr som en butikstjuv som flydde från brottsplatsen och blev förväxlad bland vittnen som trodde att du var tjuven. Även om du är helt oskyldig måste du kunna försvara dig mot anklagelserna. Det är inte lätt att stå upp mot polis, åklagare och domare om du inte har en brottmålsadvokat vid din sida som för din talan. Hitta mer info om brottmålsadvokater på denna sida: https://www.brottmålsadvokathelsingborg.se

24 Jul 2021