Få juridisk hjälp och rådgivning

Det finns många tillfällen i livet då du kan behöva få hjälp av en bra advokat. Det kan handla om allt från rådgivning till att bli representerad i en domstol eller under en vårdnadstvist.

Att behöva en advokat behöver inte alls betyda att ett brott har begåtts, utan det finns många anledningar till att du kan behöva hjälp av en advokat. När det kommer till att hantera juridiska situationer är detta inget som du borde göra själv. Känslor kommer emellan och det krävs den rätta juridiska kunskapen för att hantera detta. Du borde ta kontakt med en advokat så fort du känner att det har blivit en allvarlig konflikt. En advokat kan också hjälpa dig med rådgivning om ditt specifika problem och hur du ska kunna gå vidare. Att hitta rätt advokat är också viktigt för att du ska känna dig trygg. Det är en person som du kommer att spendera mycket tid med och som du ska kunna luta dig mot för alla problem som uppstår.

Olika områden en advokat kan hjälpa dig med

Det finns olika områden som en advokat kan vara en specialist på, så välj därför advokat med omsorg. Många advokatfirmor har ett flertal advokater som arbetar med olika områden. Det är bäst att anlita en firma med experter som kan hjälpa dig med ditt specifika juridiska problem. Listan på ärenden som en advokat och jurist kan hjälpa dig med är lång. Det finns mycket som kan uppstå i livet när det kommer till juridiska problem. Allt från en skilsmässa, till vårdnadstvist och att skriva kontrakt. En advokat har som jobb att värna om dina intressen, och har alltid tystnadsplikt enligt lag.

Advokat eller jurist?

Det finns stora skillnader mellan att vara en jurist och en advokat. För det första är advokat en skyddad titel som inte vem som helst kan använda sig av. Detta är den stora skillnaden mellan advokat och jurist. Praktiskt taget vem som vill kan öppna en juristfirma och kalla sig för jurist. Ofta har en jurist en juristutbildning - men det är däremot inte tvunget. En advokat däremot måste vara medlem i Advokatsamfundet, och följa deras regler. En advokat måste alltid följa etiska regler för att skydda sina klienters intressen. För att bli en medlem i Advokatsamfundet måste personen genomgå en juridisk utbildning på 5 år. Det krävs också en muntlig examination för att bli antagen. Varje år måste advokaten genomgå minst 18 timmar av vidareutbildning.

1 Mar 2020